Viime vuonna julkaistun uuden S60 5th edition ohjelmistoalustan mukana tullut
ActionScript Service API toi paljon uutta myös Flash Lite sovelluskehittäjille.

Kokemuksemme PlatForm Services API:sta Nokia 5800 kosketusnäytöllisen puhelimen kanssa ovat olleet pääsääntöisesti myönteisiä. API:n avulla Flash Lite sovellus integroituu helposti esimerkiksi Google Maps palveluun, informoi saapuneista sähköposteista, näyttää kalenterimerkinnät, toteuttaa näyttävät eleohjaukset ja niin edelleen.

API:a käytettäessä epämieluisaa on (poikkeuksetta?) se että käynnistettäessa sovellusta vaaditaan käyttäjää erikseen sallimaan puhelimen tietojen ja tilojen lukeminen ja painalluksia vaaditaan jostain syystä useita. Sovelluksen asentaminen “dataotherstrusted” kansioon (tuttu 3rd edition:sta) ei tunnu vaikuttavan asiaan.

Paljon koodiesimerkkejä Flash Litelle löytyy täältä.

Aiheeseen liittyviä uutisia kuluneelta viikolta :
Markkinat ovat ottaneet Nokian kosketuspuhelimen hyvin vastaan:
Nokia myynyt jo miljoona 5800 XpressMusic kännykkää (englanniksi)

(Varmasti lohtua Nokialle kun viimeisten tulosuutisien mukaan juuri S60 puhelimien myynti on ollut pettymys)